Fürdőszoba

A fürdőszoba kialakítása, felújítása hosszútávra szól, így elengedhetetlen az odafigyelés, részletes tervezés. A jól kialakított fürdőszoba nagyon fontos, ha nem megfelelően készül el, egyrészt kidobott pénz, másrészt bosszúság.

Első lépésként számba kell vennünk a fürdőszoba tulajdonságait, és tervet kell készítenünk akár több variációról is. Mindannyiunk számára fontos, hogy a fürdőszoba ne csupán a tisztálkodás, hanem a minőségi feltöltődés, pihenés színtere legyen, hogy jól érezzük magunkat a helyiségben.

A burkolat kiválasztása talán a legnehezebb feladat, hatalmas a választék, hiszen a gyártók szebbnél-szebb burkolatokat dobnak piacra, egyre igényesebb kivitelben, mindig új trendekkel.

Csempe

A csempecsaládok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a padlólap és a csempe, színben, stílusban és méretben harmonizáljanak egymással. Itt érdemes tisztázni az alapvető különbséget a padlólap és a csempe között.

A padlólapok általában nagyobbak, mint a csempék (bár egyes stílusok esetében, nincs ilyen különbség), magas a kopásállóságuk, vegyszerállóságuk és a terhelhetőségük is, hiszen súlyos fürdőszobai bútor is kerülhet rájuk.

Választhatunk a formákat, méreteket és struktúrákat illetően is, lehet a csempe fényes vagy matt és nem utolsó sorban választhatjuk a csillogó üvegmozaikot is. Csempe tekintetében az elmúlt évek trendjei alapján, sokszor részesítjük előnyben a nagyméretű csempe lapokat.

Kád

A vizes helyiségekben fontos szempont a csúszásmentesség is. A megfelelő burkolat megválasztása után, azt is el kell döntenünk, hogy zuhany vagy fürdőkád, esetleg mindkettő?

Ha nagyobb hely áll rendelkezésünkre, akkor akár fürdőkád és zuhanyzó is lehet egyszerre. A fürdőkád kiválasztásának egyik fontos szempontja a fürdőszoba mérete. Manapság már kádakból is sokféle méretű, formájú és anyagú fürdőkád közül választhatunk.

A legnépszerűbb a téglalap alakú egyenes kád, ami egyszerűségében nagyszerű, mert minden fürdőszobában megállja a helyét. A sarokkád, az egyenes kádnál több helyet foglal. Ez a tény azonban nem csorbítja népszerűségét, előnyös kialakításúak, hidromasszázs kivitelben is elérhetőek. Egyes típusoknál megjelennek a különféle extrák: a masszázsfejek valamin hangulatfények, kar- és nyaktámaszok. A térben álló fürdőkád, mint azt a nevük is mutatja, nem érintkeznek fallal.

Ez a fajta fürdőkád megoldás lényegesen nagyobb teret igényel az előzőkben említetteknél, valamint különös figyelmet a vízelvezetés tekintetében. Anyaguk tekintetében választhatunk akril vagy lemezkádat.

Zuhany

Amennyiben kisebb hellyel rendelkezünk, választhatjuk a napjainkban közkedvelt és gyakorlatilag azonnali megoldást, ha zuhanykabint választunk vagy dönthetünk az épített zuhany mellett is. A tökéletes zuhanykabin kiválasztásakor, a design szempontok mellett a funkcionalitására is oda kell figyelnünk.

Az egyik legnépszerűbb zuhanykabin típus a negyedköríves zuhanykabin. Népszerűségét annak köszönheti, hogy nem foglal túl sok helyet, kényelmes teret biztosít a zuhanyzáshoz.

A zuhanytálca általában akrilból készül, a zuhanykabin ajtaja edzett biztonsági üveg és praktikus zuhanyajtó megoldások közül választhatunk. A zuhanykabinok piacán igen bőséges a választék, íves, szögletes vagy aszimmetrikus, különféle tálcás megoldásokkal és üvegtípussal.

A zuhanykabin ajtaja lehet csúszó-, nyíló vagy harmonikaajtó. A sarokbelépős zuhanyzók előnye, hogy tágas teret kínálnak a zuhanyzáshoz, fix oldalfallal építhetőek.

Csaptelepek

A kádak, zuhanykabinok és épített zuhanyzók elengedhetetlen kellékei a csaptelepek. Egy helyiségbe érdemes azonos stílusú csaptelepeket választanunk. A legnépszerűbb csaptelepek a klasszikus stílusú krómozott csaptelepek, formában nem hivalkodóak, mégis tökéletes elemei fürdőszobánknak.

A gyártók gyakorlatilag végtelennek tűnő kínálattal rukkolnak elő, a hagyományos mellet ma már megtaláljuk a klasszikus, modern, elegáns, a minimál és a high-tech design-t is.

A színek tekintetében sem szorulunk szűk keretek közé. A klasszikus krómozott csaptelepek mellett ma már arany, bronz, réz vagy akár fehér és fekete színekben is találkozhatunk velük, matt vagy fényes kivitelben egyaránt.

WC

Tulajdonképpen már csak egy dolog maradt hátra, a WC. Talán nem is gondolnánk, milyen sok szempont közül választhatunk WC ügyben. A formák és design meghatározása mellet választhatunk a falra, illetve a padlóra rögzíthetőt.

Az öblítési mód lehet sík vagy mély öblítésű, lehúzás szempontjából húzós vagy nyomógombos, illetve billenő gombos tartályok közül választhatunk.

Végül egy nagyon fontos szabály, amennyiben a fürdőszobánkba is kerül egy WC. A WC kagyló minimum 50 cm-re legyen a legközelebbi bútortól, tárgytól.

Javasoljuk, hogy már a fürdőszoba tervezési fázisában is kérd ki szakértő értékesítőink tanácsát, hogy a csempe, a padlólap, a fürdőkád, a csaptelep, a zuhany, a mosdó és a WC-csésze is a funkció betöltése mellett, igazi harmóniát teremtsen otthonunkban.

Ajánlatkérés

Kérj egyedi árajánlatot!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. További információk: Adatvédelmi Tájékoztató.