Fürdőszoba

A fürdőszoba kialakítása, felújítása hosszú távra szól, így elengedhetetlen az odafigyelés, részletes tervezés. A jól kialakított fürdőszoba nagyon fontos, ha nem megfelelően készül el, egyrészt kidobott pénz, másrészt bosszúság.

Első lépésként számba kell vennünk a fürdőszoba tulajdonságait, és tervet kell készítenünk akár több variációról is. Mindannyiunk számára fontos, hogy a fürdőszoba ne csupán a tisztálkodás, hanem a minőségi feltöltődés, pihenés színtere legyen, hogy jól érezzük magunkat a helyiségben.

A burkolat kiválasztása talán a legnehezebb feladat, hatalmas a választék, hiszen a gyártók szebbnél szebb burkolatokat dobnak piacra, egyre igényesebb kivitelben, mindig új trendekkel.

Csempe

A csempecsaládok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a padlólap és a csempe színben, stílusban és méretben harmonizáljanak egymással. Itt érdemes tisztázni az alapvető különbséget a padlólap és a csempe között.

A padlólapok általában nagyobbak, mint a csempék (bár egyes stílusok esetében nincs ilyen különbség), magas a kopásállóságuk, vegyszerállóságuk és a terhelhetőségük is, hiszen súlyos fürdőszobai bútor is kerülhet rájuk.

Választhatunk a formákat, méreteket és struktúrákat illetően is, lehet a csempe fényes vagy matt, és nem utolsó sorban választhatjuk a csillogó üvegmozaikot is. Csempe tekintetében az elmúlt évek trendjei alapján sokszor részesítjük előnyben a nagyméretű csempelapokat.

Kád

A vizes helyiségekben fontos szempont a csúszásmentesség is. A megfelelő burkolat megválasztása után azt is el kell döntenünk, hogy zuhanyzó vagy
fürdőkád, esetleg mindkettő? Ha nagyobb hely áll rendelkezésünkre, akkor akár fürdőkád és zuhanyzó is lehet egyszerre.

A fürdőkád kiválasztásának egyik fontos szempontja a fürdőszoba mérete. Manapság már kádakból is sokféle méretű, formájú és anyagú fürdőkád közül választhatunk.

A legnépszerűbb a téglalap alakú egyenes kád, ami egyszerűségében nagyszerű, mert minden fürdőszobában megállja a helyét. A sarokkád az egyenes kádnál több helyet foglal. Ez a tény azonban nem csorbítja népszerűségét, előnyös kialakítású, hidromasszázs kivitelben is elérhető. Egyes típusoknál megjelennek a különféle extrák: a masszázsfejek, hangulatfények, valamint kar- és nyaktámaszok. A térben álló fürdőkád, mint azt a neve is mutatja, nem érintkezik fallal. Ez a fajta fürdőkád megoldás lényegesen nagyobb teret igényel az előzőekben említetteknél, valamint különös figyelmet a vízelvezetés tekintetében.

Anyagát illetően választhatunk akril- vagy lemezkádat.

Zuhany

Amennyiben kisebb hellyel rendelkezünk, választhatjuk a napjainkban közkedvelt és gyakorlatilag azonnali megoldást, a zuhanykabint, vagy dönthetünk az épített zuhany mellett is. A tökéletes zuhanykabin kiválasztásakor a design szempontok mellett a funkcionalitására is oda kell figyelnünk.

Az egyik legnépszerűbb zuhanykabintípus a negyedköríves zuhanykabin. Népszerűségét annak köszönheti, hogy nem foglal túl sok helyet, ugyanakkor kényelmes teret biztosít a zuhanyzáshoz.

A zuhanytálca általában akrilból készül, a zuhanykabin ajtaja edzett biztonsági üveg, ezen kívül praktikus zuhanyajtó megoldások közül választhatunk. A zuhanykabinok piacán igen bőséges a választék: íves, szögletes vagy aszimmetrikus, különféle tálcás megoldásokkal és üvegtípussal.

A zuhanykabin ajtaja lehet csúszó-, nyíló- vagy harmonikaajtó. A sarokbelépős zuhanyzók előnye, hogy tágas teret kínálnak a zuhanyzáshoz, valamint fix oldalfallal építhetőek.

Csaptelepek

A kádak, zuhanykabinok és épített zuhanyzók elengedhetetlen kellékei a csaptelepek. Egy helyiségbe érdemes azonos stílusú csaptelepeket választanunk. A legnépszerűbb csaptelepek a klasszikus stílusú, krómozott csaptelepek, melyek formában nem hivalkodóak, mégis tökéletes elemei fürdőszobánknak.

A gyártók gyakorlatilag végtelennek tűnő kínálattal rukkolnak elő, a hagyományos mellet ma már megtaláljuk a klasszikus, modern, elegáns, a minimál és a high-tech design-t is.

A színek tekintetében sem szorulunk szűk keretek közé. A klasszikus, krómozott csaptelepek mellett ma már arany, bronz, réz vagy akár fehér és fekete színekben is találkozhatunk velük, matt vagy fényes kivitelben egyaránt.

WC

Tulajdonképpen már csak egy dolog maradt hátra, a WC. Talán nem is gondolnánk, milyen sok szempont alapján válogathatunk WC ügyben. A formák és design meghatározása mellett választhatunk a falra, illetve a padlóra rögzíthetőt is.

Az öblítési mód lehet sík- vagy mélyöblítésű. Lehúzás szempontjából húzós vagy nyomógombos, illetve billenő gombos tartályok közül választhatunk.

Végül egy nagyon fontos szabály, amennyiben a fürdőszobánkba is kerül egy WC: a WC kagyló minimum 50 cm-re legyen a legközelebbi bútortól, tárgytól.

Javasoljuk, hogy már a fürdőszoba tervezési fázisában is kérd ki szakértő értékesítőink tanácsát, hogy a csempe, a padlólap, a fürdőkád, a csaptelep, a zuhany, a mosdó és a WC-csésze is a funkció betöltése mellett, igazi harmóniát teremtsen otthonunkban.

Ajánlatkérés

Kérj egyedi árajánlatot!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. További információk: Adatvédelmi Tájékoztató.