Zuhanykabin

Amikor zuhanykabin vásárlása előtt állunk, a legjobbat szeretnénk, ami érthető is, hiszen több évre választunk. Hogy kinek mit jelent a jó zuhanykabin, az nézőpont kérdése, hiszen mindenkinek más és más az elvárása és az elképzelése zuhanykabin választásakor.

Zuhanykabin tekintetében bátran kijelenthetjük, hogy bőséges a választék, azonban vannak olyan szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni, hogy a számunkra legjobb zuhanykabin kerüljön a fürdőszobánkba.

Ma már nem létezik olyan fürdőszoba, amire ne terveztek volna íves, szögletes vagy aszimmetrikus zuhanykabint, különféle tálcás megoldással, így aztán nem könnyű eligazodni a széles kínálat útvesztőjében.

Zuhanykabin, de hogyan válasszunk?

Először mindenképp azt kell meghatározni, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre fürdőszobánkban a termék befogadására, és hol kerül majd elhelyezésre.

Többféle formájú, magasságú vagy szélességű zuhanykabin közül választhatunk. Gondoljuk végig: Megfelelően tudjuk-e majd használni, amikor kinyitjuk az ajtaját, továbbá ha van ablak a fürdőszobában, a kabin beépítése után is ki tudjuk-e könnyedén nyitni?

A zuhanykabin anyaga minden esetben befolyásolja a használhatóságot és a tartósságot. A legköltségkímélőbb a plexibetétes megoldás alumíniumkerettel, mely az alapvető igények kielégítésére megfelel. Ebben az esetben a zuhanykabin anyaga valamilyen polikarbonát vagy plexi.

Ma már inkább az edzett, biztonsági üveggel felszerelt zuhanykabin a legelterjedtebb. A biztonsági üveg 3–8 mm vastagságú üveghez hasonló anyagból készül, ami már sokkal erősebb és ellenállóbb anyag.

A biztonsági üveggel felszerelt zuhanykabin esetében változatos a kínálat a különféle felületek tekintetében is (pl. sav-maratott, homok-fúvott vagy áttetsző üvegfelület).

A könnyebb takarítás és a vízkő elleni védekezés miatt válasszunk vízlepergető bevonatú zuhanykabint. Az ideális kabinforma meghatározásakor nemcsak az esztétikai szempontokat kell figyelembe venni, hanem a praktikumról sem feledkezhetünk meg.

Kisebb helyiségekbe nagyon jól mutat az íves zuhanykabin. A szögletes formájú zuhanykabin ugyan tágasabb belső teret kínál, ennek következtében azonban a helyigénye is nagyobb.

Többféle formájú zuhanykabint lehet vásárolni: íves, szögletes, félköríves, aszimmetrikus és még sok más is létezik. A fix zuhanykabin 3 típusú lehet: keretes, félkeretes vagy keret nélküli.

A keretes zuhanykabin a legelterjedtebb fajta, ennél a típusnál az üveglapok keretben helyezkednek el. A félkeretes zuhanykabin esetében a függőleges keretelemek hiányoznak. A zuhanykabinok leggyakrabban félköríves kialakításúak, ami rendkívül modern kinézetet biztosít. A keret nélküli változat esetében a zuhany falait zsanérokkal rögzítik a falhoz. Ezt a szempontot azért kell figyelembe venni, mert a formának is illeszkednie kell a fürdőszobánkhoz, illetve a fürdőszobai bútorokhoz.

A zuhanykabin ajtaja is kulcsfontosságú kérdés, kisebb helyiségekbe a csúszó- és a harmonikaajtó az ideális választás. Ha van elég hely az ajtó nyitására, választhatunk nyílóajtót, ebből is igény szerint találhatunk egy- vagy kétszárnyút.

A zuhanytálca anyagáról is érdemes egy-két szót szólni, hiszen fontos az egész zuhanykabin tartósságát tekintve. Az akril zuhanytálca annak köszönheti népszerűségét, hogy az akril könnyen formázható anyag, így forma tekintetében számtalan lehetőséget kínál.

A hidromasszázs zuhanykabinok hátfallal is rendelkeznek, ebbe van beépítve a hidromasszázs panel. Találhatunk még esőztetővel felszerelt, rádióval és LED világítással ellátott változatokat is.

Hova kerülhet épített zuhany?

Ha nem fix zuhanykabint választunk, lehetőségünk van az épített változatra. Az épített zuhanykabin rendkívül mutatós eleme lehet a fürdőszobának, burkolhatjuk csempével vagy üvegmozikkal, esetleg valamilyen építőanyagból is kialakíthatjuk, ilyen esetben leggyakrabban az üvegtégla adja a zuhanykabin falát.

Nagy előnye, hogy tetszőleges méretű és alakú lehet, akár ívelt vagy U-alakú, a lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt. Amennyiben a falakat vastagabbra építjük, tárolófakkokat is kialakíthatunk, amik nemcsak esztétikusak, de praktikusak is.

Az épített zuhanykabin esetében figyeljünk arra, hogy megfelelő lejtést alakítsunk ki a padlón a lefolyó felé, hogy a víz könnyebben lefolyhasson. Legalább 2%-os lejtést kell elérnünk, különösen az akadálymentesen épített zuhanykabin esetében.

Az olyan tényezőkkel, mint például az üvegajtó mérete, szintén feltétlenül foglalkoznunk kell. Nem mindegy ugyanis, hogy épített zuhanykabinhoz keresünk üvegajtót: a sorozatban legyártott méretek közül könnyebb és gyorsabb lesz választani, mintha egyedi méretre gyártatjuk le az üvegajtót.

Ezt a szempontot abban az esetben is tartsuk szem előtt, ha a zuhanykabint a fürdőszoba sarkában, a két fal találkozásánál alakítjuk ki. Az épített zuhanykabin esetében saját ízlésünk szerint állíthatjuk össze a csapot, zuhanyfejet, esőztetőt is. A fenti szempontok figyelembevételével mindenki megtalálja az igényeit maximálisan kielégítő zuhanykabint.

Javasoljuk, hogy a zuhanykabin választásakor kérd ki szakértő értékesítőink tanácsát, így biztos lehetsz abban, hogy a stílusában és funkciójában is tökéletes lesz.

Ajánlatkérés

Kérj egyedi árajánlatot!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. További információk: Adatvédelmi Tájékoztató.