Nappali

Otthonunk egyik legmeghatározóbb tere a nappalink, így a burkolat megválasztására különös figyelmet kell fordítanunk. A nappali padlójának vagy falburkolatának megtervezése gondos odafigyelést igényel, hogy az otthonunk többi helyiségével is egységet alkosson.

Ez természetesen nem csak az esztétikai szempontokat jelenti, fontos a terhelhetőség és a tartósság is. Burkolás szempontjából a nappali igen szerencsés terület, ha tartós megoldásban gondolkodunk, a legjobb döntés a hidegburkolatokban rejlik.

A hidegburkolatok közé tartozik a csempe és a padlólap. Bár a neve hidegburkolat, mégsem kell a hideg szótól tartanunk. Amennyiben például padlófűtés kialakítását tervezzük a nappaliban, leginkább a hidegburkolatokra támaszkodhatunk.

A padlólap hőelvezető és hősugárzási képességének köszönhetően kiválóan vezeti el a hőt. A padlólap 10–15 éven át meghatározó és tartós színfoltja lesz a nappalinknak. A gyártók rendkívül változatos anyaghatást, textúrát és mintát gyártanak a legújabb innovációknak és felületkezelési technikáknak köszönhetően.

Miért a hidegburkolat az ideális választás a nappaliba?

Számos érvet sorakoztathatunk fel amellett, hogy miért a hidegburkolatot válasszuk a nappalinkba.

A padlólap időtálló és abszolút kopásálló, hosszú élettartama vitathatatlan. A nappalink a legforgalmasabb életterünk, ez a helyiségünk igényli a legmagasabb kopásállóságot, a legnagyobb terhelhetőséget. Érdemes tehát szép és tartós, minőségi padlólapot választanunk, amely az évtizedes használat után sem kopik meg, és nem keletkeznek rajta repedések.

A padlólap egyáltalán nem kényes, könnyen tisztítható, ellenáll az UV-sugárzásnak (nem fakul, nem sötétedik), rendkívül vegyszerálló, vizezhetjük vagy akár súrolhatjuk is. A padlólap a lehető legjobb megoldás, ha háziállat van a lakásban, gondoljunk csak a kaparásra – egy minőségi padlólap ellenálló még ezzel szemben is.

Milyen padlólap legyen a nappaliban?

Az innovatív padlólap különféle struktúrákat, mintákat és színeket kínál, tökéletesen élethű kivitelben, garantáltan nem megy ki a divatból. Padlólap és padlólap között is van különbség, járjuk most körbe ezt a témát.

A padlólap nem csak egyféle anyagból készülhet, lehet fehér vagy vörös agyag, gres, esetleg gres-porcelán keverve. Felületkezelés tekintetében is eltérő, mivel lehet mázas vagy máztalan. Az egyik leginkább ismert padlólapfajta a greslap, de mi is az valójában?

A greslapokat agyag, homok és más természetes anyagok keverékéből állítják elő. Színező és díszítő anyagként természetes kövek őrleményét keverik az alapmasszába. A greslap megjelenésében a természetes kövek hatását tükrözi. Matt változatban nagyon szép a járólapok texturáltsága, fényes felületként a nyitottabb tér érzetét kelti.

Dekoratív megjelenésének, magas kopásállóságának, valamint nagy szín-, minta- és formaválasztékának köszönhetően széleskörűen alkalmazzák. A greslap az elmúlt időben jelentős fejlődésen ment keresztül, melynek következtében a kívánt anyagok (kő, gránit, fa) hatását képes élethűen reprodukálni.

A mázas padlólap tulajdonképpen abban tér el az előzőekben említettnél, hogy itt a padlólap felületére egy mázréteg kerül. A mázas padlólap védőréteggel rendelkezik, így a víz, a foltok nem hatolnak be a felületén, ezáltal könnyedén feltörölhető, a felület nem igényel különösebb karbantartást.

Amikor felületekről beszélünk, a szín és az árnyalatok után felmerül az a kérdés is, hogy fényes vagy matt felületet válasszunk-e. A matt felületek elérésére a járólap tekintetében remek lehetőséget jelentenek a természetes hatású máztalan padlólapok.

A matt felületek előnye, hogy kevésbé látszanak meg rajta a szennyeződések, a színek telítettsége kisebb, emiatt érvényesül a natúr hatás. Az ilyen, matt felület a letisztultság érzetét kelti, mert a padlólap mintázata jobban érvényesül, ugyanis nem törik meg rajta a fény.

A selyemfényű padlólap ideális átmenetet képez a fényes és a matt között, tágasabbnak láttatja a teret, könnyű tisztán tartani. A magasfényű padlólap az utóbbi néhány évben valódi fénykorát éli. A magasfényű padlólap képezte csillogó felület jól kombinálható matt kiegészítőkkel, pl. fával, betonnal.

Nem kell attól sem tartanunk, hogy a magasfényű padlólap sérülékenyebb más padlólapoknál. A folyamatosan megújuló gyártástechnológiáknak köszönhetően a csempegyártók gyorsan reagálnak, és egyre különlegesebb burkolatokat hoznak létre.

A hidegburkolatokkal különleges felszínek képezhetők, gondoljunk csak a selyemhatású és strukturált felületekre, a finom kőzet-, márvány- vagy a természet inspirálta famintákra. Ennek köszönhető, hogy akár egyetlen csempecsalád elemeiből izgalmas, látványos felületű fal- és padlókombinációkat alkothatunk.

Nappalink vagy akár előszobánk falain is tetszetős látványt nyújt a természetes kő- vagy téglahatású padlólap. A folytonosság érzetének megteremtése érdekében nappalink padló- és falburkolataként válasszuk ugyanazt a járólapot.

Javasoljuk, hogy a nappali padló- és falburkolatának tervezésekor kérd ki szakértő értékesítőink tanácsát az ideális padlólap, falburkolat kiválasztásához, így biztos lehetsz abban, hogy igazi harmóniát teremtesz az otthonodban.

Ajánlatkérés

Kérj egyedi árajánlatot!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. További információk: Adatvédelmi Tájékoztató.