Üvegmozaik

Az üvegmozaik napjainkban óriási népszerűségnek örvend mind az építkezők, mind pedig a felújítók körében, hiszen egyedi, divatos, variálható, szabálytalan, formabontó.

Sikerének titka leginkább, hogy a mozaikgyártók hatalmas kínálattal versengenek a vásárlók kegyeiért. Az üvegmozaik használatával érdekes és eredeti öletek valósíthatók meg.

Milyen burkolat az üvegmozaik?

Az üvegmozaik univerzális burkolatot jelent: kültéri és beltéri fagyálló burkolat. Számtalan színből választhatunk, stílusunknak és elvárásainknak megfelelően, ezernyi variációs lehetőséggel: átlátszó, arany, márvány, színátmenetes, homogén, valamint kevert színekben érhetők el.

Aki szereti az egyedi megoldásokat, az üvegmozaik segítségével nem mindennapi felületeket alkothat meg, nemcsak a fürdőszobában, de a lakás többi részében (konyha, nappali) is izgalmas felület képezhető.

Az üvegmozaik egyedi modulokként (2x2 cm) és csempékként kerül forgalomba. Mindenki megtalálja benne az elképzeléseinek megfelelőt, legyen szó a letisztult formavilágról vagy az extrém csillogásról.

Az üvegmozaik lehetőséget nyújt a fürdőszoba, konyha, nappali, medence, terasz sík és íves burkolására, mert az üvegmozaik-csempe hajlékony, hálós kasírozása felveszi a hullámos, íves falak és felületek formáját is. Ezzel egyedülálló lehetőséget nyújt a nehezen burkolható falak vagy felületek esetében, amit más burkolattal nem lehet megoldani.

Az üvegmozaik préseléses technológiával, fagy-, sav- és UV-álló üvegből készül. Az üveget a kívánt formára préselik, majd a kihűlt, kész üvegmozaik-darabokat egyesével sablonra rakják, papírral vagy hálóval összefogva lapokká készítik.

Az üvegmozaik sav- és lúgálló, lassabban kopik, minden esetben fagyálló, egyszerűen takarítható felületet képez.

Ragasztása mindig speciális, fehér üvegmozaik ragasztóval, vagy az üvegmozaik színéhez hasonló tónusú epoxi gyantával történik.

A homogén burkolat érdekében pontosan kell illeszteni a kapcsolódó lapokat, mert a szemek közötti fugához képest az eltérő fugaméret nagyon szembetűnő, esztétikusnak egyáltalán nem mondható.

A burkolandó felületeknek párhuzamosnak és merőlegesnek kell lenniük, ellenkező esetben a kezdő és fogyó üvegmozaiksorok kiemelik a pontatlanságot.

Fugázáshoz célszerű műgyanta alapanyagú fugát használni, mert ellenáll a felület savas tisztításának, illetve kevésbé érzékeny az üvegmozaik szemek hőtágulására is.

Hogyan is használhatjuk az üvegmozaik csempét otthonunkban?

Az üvegmozaik jól mutat a modernebb vagy a klasszikus stílusú fürdőszobákban is, elegáns, egyszínű vagy sokszínű változatban egyaránt. Az üvegmozaik nagy előnye, hogy sűrű fugákkal rendelkezik, tehát csúszásmentes felületet biztosít, ezért padlóburkolatként is használhatjuk a fürdőszobánkban. Díszíthetjük vele a zuhanyfalakat, ebben az esetben más fényhatások érvényesülnek majd a zuhanyzás helyszínén. Ha az üvegmozaik-csempét kis felületen alkalmazzuk, a mosdó fölött, a kád szélén vagy falfülkében, bordűrként bámulatosan hangsúlyos lesz a jelenléte.

Az üvegmozaik bátran kombinálható más jellegű burkolattal, a felrakott üvegmozaik kellemes kontrasztot képez a más jellegű burkolatok színeivel és textúrájával. Mivel alkalmas az íves felületek burkolására, fel lehet dobni vele az egyszerű fehér kádelőlapokat. A nappalinkban az üvegmozaik használatával kiemelhetünk egy falrészletet, burkolhatunk vele oszlopokat, használhatjuk meglévő bútoraink felújítására. Az üvegmozaikot egyedi modulokként (2x2 cm) használva szinte bármilyen minta megvalósítható, akár betűk, mondatok is kirakhatók a segítségükkel.

Dekoratív megjelenése és könnyű tisztíthatósága miatt az üvegmozaik a konyha díszévé is válhat. Beburkolhatjuk vele a konyhaszekrények közötti falfelületet, vagy használhatjuk csak bordűrként, és készíthetünk vele különleges faldekorációkat is. Burkolhatjuk vele az egész konyha falát vagy akár a konyhapultot is. Használhatjuk egy falfelület kiemelésére, és természetesen itt is alkalmazhatjuk a padló burkolásához.

Nem kell tartanunk a konyhában a burkolatra került savas, olajos foltok káros hatásaitól. Az üvegmozaik saválló és epoxi fuga használatával – mely vízálló, nem szív magába semmiféle szennyeződést – biztonságban tudhatjuk üvegmozaik felületeinket a konyhában is.

Az üvegmozaik az otthoni kézműveskedés alapkelléke is lehet. Készíthetünk képkeretet, vagy tükröt is díszíthetünk vele, kirakhatjuk üvegmozaikkal a lámpa búráját, vagy egy egyszerű fadobozt.

Kültérben is használhatjuk, az üvegmozaik a medence burkolataként is megállja a helyét, ha a medence szerkezete teljesen vízzáró. Az üvegmozaik burkolat előnyét itt nagyon jól ki lehet használni, különösen a nem szabályos alakú, lekerekített élekkel, gömbölyű sarkokkal rendelkező medencéknél.

Látványos, csillogó, és télen is biztonságban van a medence burkolata a megfelelő technológiai rétegrendek (felületkiegyenlítés, vízszigetelés, ragasztás, fugázás) betartása mellett.

Az üvegmozaik színválasztéka végtelen, ha nem tudunk a gyártók által kínált kínálatból választani, akár egyedi igények alapján is összeállítható az üvegmozaik-keverék.

Javasoljuk, hogy az üvegmozaik választásakor kérd ki szakértő értékesítőink tanácsát,  így biztos lehetsz abban, hogy a stílusában és funkciójában is tökéletes lesz.

Ajánlatkérés

Kérj egyedi árajánlatot!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. További információk: Adatvédelmi Tájékoztató.