This is some text inside of a div block.

A szépségápolás és feltöltődés helyisége a fürdőszoba

Egy nehéz, fárasztó napot vagy egy munkával teli hetet követően mindannyian kikapcsolódásra vágyunk. A pihenésnek számos formája létezik. Két fajtája, az aktív, valamint passzív pihenés közül egyikre, másikra is nagy szükségünk van. Bármilyen tevékenység, amely feszültséget old, nyugtató hatással bír, örömet szerez, hatékony pihenésnek tekinthető.

Aktív pihenés például a futás, a túrázás, az úszás, a kerékpározás, a labdajátékok, míg passzív a filmnézés, a zenehallgatás, az olvasás, a kertészkedés, a meditáció, az alvás, s akármelyiket is válasszuk, azzal szervezetünk egészségét támogatjuk. Ha a pihenésre is tudunk időt szakítani, jótékony hatásaként rövidesen életünk minden egyes területén jobb teljesítményt leszünk képesek nyújtani.

A fürdőszoba ilyen szempontból otthonunk kiemelt helyisége: a feltöltődés szegleteként a nap végén a túlhajszolt érzékeinket megnyugtatja, ezáltal készülődésünk alatt vagy után pihenésünkben is segít. Egy meleg fürdő, egy kellemes zuhany – olykor több ennél nem is kell, hogy jobb kedvünk legyen. A fürdőszobai relaxáció azért is rendkívül hatásos, mert a fizikai és mentális pihenést egyaránt szolgálja.

Lakásunk e terét a mindennapi pihenésre néhány szempont mentén alkalmassá varázsolhatjuk. Korábbi cikkünkben már tárgyaltuk, most pedig további tanácsokat szeretnénk kínálni, hogy a fürdőszobai időt tekintve egy kis magunkról való gondoskodás érdekében mi mindenre figyelhetünk, mi mindent csinálhatunk.

Napjaink felgyorsult világában talán még fontosabb, mint valaha, hogy tudatosan lassítsunk. Akármilyen sok a teendő, azért pihenni igenis szükséges. Egy pihentető közeg élvezetéhez nagyon fontos tényező, hogy a különböző árnyalatok, minták, formák, méretek, anyagok lehetőleg egységesek legyenek. A fürdőszobánkban olyan színeket használjunk, amelyek békességet ébresztenek, továbbá idegeinket kímélik.

A csempe-, padlólap-, mosdó-, zuhanyzó- és kádvásárlás is sarkalatos pontok: ezek praktikussága, dekorativitása ugyanis szerepet játszik abban, hogy fürdőszobánk olyan helyiséggé válhasson, ahol jó érzés lenni. A zuhanykabin és -tálca, illetve a fürdőkád esetében is számos kényelmi funkció szóba jöhet, a gyártók kínálata egyre csak bővül, és ma már egyáltalán nem ritka a masszázslehetőséggel, valamint szín- és fényterápiával rendelkező zuhanyzó, kád választása.

Nézz szét weboldalunkon további tippekért, és teremts igazi harmóniát otthonodban!

CsempePiramis – Időtlen harmónia