This is some text inside of a div block.

Csodás énidő, avagy fürdőszobai relax

A fürdőszoba – bár rendeltetése szerint a tisztálkodásra szánt helyiség – a pihenést is szolgálhatja. Egy békét és nyugalmat árasztó fürdőszoba mind a testi, mind a lelki szükségleteinknek eleget tesz.

Egyre gyorsuló és feszült, információk tömkelegével terhelt életünkben nem is gondolunk arra, hogy a fürdőszoba a mosakodáson, szépítkezésen és borotválkozáson kívül egyben kikapcsolódásunkat, felfrissülésünket is segíti. Nem mindegy, hogy nap mint nap ismételt készülődésünket milyen környezetben végezzük. Ezért nagyon fontos az, hogy a lakásunk e szeglete örömet nyújtson, idillt közvetítsen, egy stresszmentes övezetként hasson.

Mit tehetünk, hogy a fürdőszoba a lazítás közege lehessen? A kellemesség érzetének fokozása érdekében figyeljünk arra, hogy a helyiségben a funkcionalitás és a dekorativitás elve is teljesüljön. A rendelkezésünkre álló tér a megfelelő csempe, padlólap, fürdőkád, zuhany, mosdókagyló, csaptelep, wc-csésze kiválasztásával igen könnyedén otthonossá varázsolható.

A helyiség által keltett érzelmekben, hangulatban a színek, a formák és a fények is nagy szerepet játszanak. A különféle, egymással harmonizáló árnyalatok nemcsak esztétikumot adnak, hanem a relaxációinak is kedveznek. A természetes fény vagy a hideg és meleg világítás alkalmazása pedig a teret barátságossá, nyugalmassá, békéssé, ragyogóvá teszi. Ezeknek a tényezőknek köszönhetően otthonunkban a fürdőszoba olyan napokon is a testi-lelki egészségünket támogathatja, amikor nincs időnk pihenni.

A rengeteg munka és a folyamatos rohanás okozta túlhajszoltság, kimerültség ellen olykor egy fürdőszobai relax remek gyógyírt jelenthet. A tudatos lassítás, a saját magunkról való gondoskodás, egy kis énidő gyakorlása esetén otthonunk e helyisége igazi csodákra képes. Például a fürdéshez illatgyertyákat és illatviaszokat, illóolajokat, fürdősókat és fürdőbombákat, gyógynövényeket is használhatunk, amelyek fizikai és mentális állapotunkra számos jótékony hatást gyakorolnak.

A levendula jó néhány gyógyító tulajdonsága mellett többek között fájdalomcsillapító, immunrendszer-erősítő, feszültségoldó és alvássegítő hatásáról ismert. A levendula és más anyagok mindennapi alkalmazása revitalizál. Sokféle viaszmelegítő, párologtató készülék van, amelyek díszként is működhetnek. A lakásban a növények is jó érzést keltenek, a térnek elevenséget kölcsönöznek. Alakítsd fürdőszobádat úgy, hogy megnyugvást és feltöltődést hozzon!

Egy-egy szuper ötletért, tanácsért látogass el hozzánk!

CsempePiramis – Időtlen harmónia