This is some text inside of a div block.

Trendi és időtálló csempe… A metrócsempe varázsa

A metrócsempe trend az utóbbi években az egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb dizájn trendek közé tartozik a belsőépítészet és a lakberendezés világában. A metrócsempe egy szenzációs, téglalap alapú csempe, jellemzően 10 x 20 cm vagy 7,5 x 15 cm méretekben. Zsenialítása többek között a méretéből adódik, mivel számtalan lerakási módot alkalmazhatunk. Lehet vízszintesen, függőlegesen, halszálkában, kötésben, srégen, sorban vagy oszlopban burkolni. A klasszikus metrócsempe jellegzetes ismertetője, hogy mind a négy széle fokban (többnyire 45o-ben) le van vágva, azaz fózolt szélekkel rendelkezik. A fózolás szöge gyártónként eltérhet.

A metrócsempe eredete

Ki gondolná, hogy valójában a new york-i metró falára tervezte eredetileg Heins & LaFarge tervezőcsapata. A tervezőknek komoly követelményeket kellett teljesíteniük. A könnyű tisztíthatóság és a sötét metrók megvilágításának támogatása kiemelt követelmény volt, emellett a méretarányoknak köszönhetően sans vagy serif betűtípusokkal kirakhatóvá vált a kijárat és egyéb felíratok kirakása is. Mondhatnánk, hogy a letisztult megjelenése, praktikus mérete tette igazi hódítóvá a metrócsempét! Hamarosan a városi építészet jellegzetes részévé vált és népszerű belső terekben, a fürdőszobában, a konyhában vagy akár a nappaliban, hálószobában egy-egy falrészlet kiemelésében.

Metrócsempe dizájn és stílus

A metrócsempe dizájn stílusa egyszerű, letisztult és modern. Eleinte jellemzően fehér vagy krém színben voltak elérhetőek, viszont a metrócsempe trend már ezt túlnőtte és új verziók, jelentek meg, többféle színben és struktúrával. Elérhetők kék, zöld, piros és fekete színű metrócsempe is. Ezzel szinte végtelenné varázsolva a kreativitás és a változatosság lehetőségeit.

A metrócsempe előnyei

A metrócsempe trendjének egyik legnagyobb előnye, hogy klasszikus és időtálló, így bármilyen típusú lakásban és enteriőrben használható. A fehér metrócsempék különösen népszerűek a konyhákban és a fürdőszobákban, mivel jól mutatnak a sötétebb bútorokkal és kiegészítőkkel. A metrócsempe trendje nemcsak a klasszikus és időtálló stílusáról ismert, hanem a könnyű telepítéséről és karbantartásáról is. A csempék egyszerűen tisztíthatóak, és tartósak, így hosszú ideig megőrzik a szépségüket. Összességében a metrócsempe trendje egy időtálló és stílusos megoldás a belső terek tervezése során. A trend egyszerű, modern és letisztult stílusával jól illeszkedik bármelyik enteriőrbe.

Metrócsempe a fürdőszobába

Bátran kijelenthetjük, hogy a metrócsempe egy népszerű, letisztult belsőépítészeti trend, amely stílusos és időtlen megjelenést biztosít a fürdőszobában. Ha úgy döntesz, hogy metrócsempét használsz a fürdőszobádban, akkor fontos, hogy megfelelő szanitereket válasz hozzá.

Milyen szaniter illik a metrócsempéhez?

Hófehér, fényes csillogású mosdókagylók. A hófehér mosdókagyló talán a legjobb választás a metrócsempe stílusú fürdőszobához. Legyen egyszerű, letisztult formájú! Tökéletesen illeszkedik a metrócsempe tiszta és modern megjelenéséhez.

Attól függően, hogy klasszikus vagy modern hatást szeretnénk elérni, mikor belépünk a fürdőszobába, választhatunk minimalista vagy klasszikus zuhanyfejeket és csaptelepeket.

A minimalista zuhanyfejek és csaptelepek, amelyek szintén letisztult formájukról ismertek, tökéletesen passzolnak a metrócsempe stílushoz. Válassz olyan zuhanyfejet és csaptelepet, amely egyszerű és modern megjelenést biztosít a fürdőszobában. Így egységes, letisztult, modern összhatást érhetsz el.

A klasszikus zuhanyfejek és csaptelepek, mivel a metrócsempe egy időtlen stílus, ezért tökéletesen illenek hozzá. A klasszikus megjelenésű zuhanyfejek és csaptelepek elegáns és stílusos kiegészítői lesznek a metrócsempés a fürdőszobának.

A WC-k tekintetében is ugyanazt mondhatjuk, hogy használhatunk modern vagy klasszikus wc csészét is, a lényeg azon van, hogy legyen egységes. Ha modern csaptelepet választottunk, akkor legyen a WC is modern illetve ha klasszikus zuhanyfejet és csaptelepet választottubk, akkor a WC is legyen hasonló. A letisztult, modern és a klasszikus WC-k is kiválóan illenek a metrócsempe stílushoz.

Összességében a metrócsempe stílusú fürdőszoba számos lehetőséget kínál a szaniterek és kiegészítők terén. Azonban a legfontosabb az, hogy a szaniterek egységes megjelenést biztosítsanak. Ha csak ezt a néhány alapelvet betartod, akkor egy varázslatos metrócsempe stílusú fürdőszobát hozhatsz létre.

További információkért, segítségért munkatársainkhoz is fordulhatsz, akik szívesen a rendelkezésedre állnak, hogy a választásod ideális legyen!

CsempePiramis – Időtlen harmónia