Fürdőszobai bútor

A fürdőszoba megtervezése nem ér véget a burkolatok és szaniterek kiválasztásával, hiszen a bútorok nélkülözhetetlen szerepet töltenek be életünkben, egyre nagyobb szerepet kapnak a fürdőszobában is.

A fürdőszobai bútorok esetében is arra törekszünk, hogy harmóniában legyenek egymással, hiszen meghatározzák a fürdőszobát, akár a megjelenést, akár a praktikusságot vesszük figyelembe.

Elsősorban a tárolás miatt hasznosak, ha fürdőszobai kellékeink nincsenek szem előtt, sokkal rendezettebb a fürdőszobai összhatás. A fürdőszobai bútor kiválasztásánál ezért a helykihasználást vegyük a legfontosabb alapszabálynak.

Milyen fürdőszobai bútor kerüljön kiválasztásra?

Nagyon sokféle fürdőszobai bútor létezik. Választhatunk szekrényt mosdóval, ez magában foglalja a mosdókagylót, valamint nagyon praktikus, hogy elrejti a vízvezetéket. Falra szerelhető és lábon álló változatban is kapható.

Egy másik lehetőség a felső szekrény tükörrel, ugyanis a tükör mögötti szekrénybe lehet pakolni, így nem lesznek szem előtt a napi tisztálkodáshoz használt termékeink és eszközeink. Emellett beépített világítással (LED, izzó), dugaljjal, illetve pipere (nagyítós) tükörrel is rendelkezhetnek.

Egyszerű fürdőszobai tükröt is választhatunk a mosdónk fölé, egyes fajták világítással és dugaljjal felszereltek, emellett párásodásgátló funkcióval is rendelkezhetnek. A tükör mellé választhatunk külön fürdőszobapolcot vagy fali szekrényt.

A harmadik lehetőség az álló szekrény, ez magasabb és szélesebb, mint a falra szerelhető kisszekrények. Kiválóan alkalmas a mosó- és tisztítószerek, törölközők, valamint egyéb apróságok tárolására. Ha több pakolóhelyet szeretnénk a fürdőszobába, kiegészítő fürdőszobai szekrényt is választhatunk.

Az alacsony vagy magas fürdőszobaszekrények lehetnek nyitott vagy zárt kivitelűek, polcos, fiókos, egy vagy többajtós, falra függesztett, illetve lábon álló változatok is. A magasszekrények szennyestartós változatban is elérhetőek.

Kis fürdőszobába érdemesebb kisebb méretű vagy falra szerelt szekrénytípusokat választanunk az optimális helykihasználás miatt.

A nagyobb alapterületű fürdőszobákban elfér egy alsó szekrény beépített dupla mosdóval, a tároláshoz nagyobb és zárt szekrényeket is vásárolhatunk, vagy kényelmünket egy pihenőpad is szolgálhatja.

A fürdőszobai bútor megválasztásakor figyeljünk arra, hogy az alapanyaga ellenálljon a fürdőszobában uralkodó páratartalomnak, illetve vízálló legyen, hiszen a bútor egyes részeit valószínűleg közvetlenül is érni fogja a víz. Éppen ezért vannak, akik a fürdőszobai bútort műanyag, fém, üveg vagy gránit elemekből készíttetik el.

A fából készült fürdőszobai bútor sem tabu, ha megfelelő felületkezeléssel van ellátva, megfelelő vízzáró képességre tesz szert.

A lakkozott MDF lapból készült fürdőszobai bútor felülete fényes, nagy színválasztékban és felületmintával érhető el. Az MDF lap teljes mértékben vízálló, ebből a szempontból is tökéletes választás. Természetesen megtaláljuk a matt vagy a fahatású árnyalatait is.

A fürdőszobai bútor nemcsak fából és bútorlapból készülhet, hanem épített változatban is kérhetjük. Ez azt jelenti, hogy betonból készül a pult, míg a polcok gipszkartonból. Ha az épített fürdőszobai bútor mellett döntünk, alaposan át kell gondolnunk, hogy hová kerül, hiszen nem mozdítható.

Manapság már komplett fürdőszobai bútor kínálatból válogathatunk. Akik nem tudják vagy nem szeretnék külön-külön összeválogatni a fürdőszobai bútor elemeit, azok számára a komplett fürdőszobai bútor a megoldás. Érdemes tehát előre tudni, hogy mit foglal magában ez a szett.

Általában háromféle bútort tartalmaz, egy keskeny, zárt ajtós vagy nyitott állószekrényt, egy mosdó alatti szekrényt mosdóval vagy anélkül, és egy tükröt polccal, szekrénnyel vagy önmagában. A bútorokat elemenként is megvásárolhatjuk, nem csak a komplett szettet.

Fontos a fürdőszobai bútor stílusa

A funkciók és az anyagok mellett természetesen nem hanyagolhatjuk el, hogy milyen a fürdőszobai bútor színe és stílusa, hiszen ezek a szempontok határozzák meg a helyiség hangulatát.

A klasszikus fürdőszobai bútor vonalvezetése egyszerű, jól mutat minden körülmény és kiegészítő mellett. Hangulatát leginkább a színe és a szekrényre szerelt fogantyúk adják, jó érzés ránézni. A lábakon álló szekrény pedig nemcsak szépen mutat, de jelentősen megkönnyíti a takarítást.

A rusztikus fürdőszobai bútor általában nagyobb méretű a többi stílusú fürdőszobai bútornál, rendkívül strapabíró és többnyire sötét színű. Lényeges, hogy levegősen helyezzük el őket a fürdőszobában, és világos színű legyen a környezet. A stílushoz tartozó fürdőszobai tükör is nagy, a rusztikus keretbe foglalva pedig nemcsak látványban, hanem a funkcionalitásában is tökéletes.

A modern-minimál fürdőszobai bútor különleges hangulatát a lábak nélküli, falra rögzített szekrények, a XXI. századi vonalvezetés adják.

A fürdőszobai bútor tehát megjelenésével gyönyörködtet, praktikusságának köszönhetően pedig funkcionális szerepe sem elhanyagolható.

Javasoljuk, hogy a fürdőszobabútor választásakor kérd ki szakértő értékesítőink tanácsát az ideális fürdőszobai bútor megtalálásához, így biztos lehetsz abban, hogy a stílusában és funkciójában is tökéletes lesz.

Ajánlatkérés

Kérj egyedi árajánlatot!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. További információk: Adatvédelmi Tájékoztató.