This is some text inside of a div block.

Fontos-e a hidegburkolás előtti vízszigetelés?

Mindannyian azt szeretnénk, ha a fürdőszobánkban, amelyre pénzt és munkát áldozunk, a sok nézelődés és gondos tervezés után vásárolt burkolat idővel változatlan mértékben ép felület maradna. Miután valamely, számunkra leginkább tetsző dizájnnal rendelkező csempe mellett döntöttünk, természetesen egy tartós és minőségi eredményre vágyunk – egy olyan eredményre, amelyet hosszú időn keresztül élvezhetünk.

A hidegburkolat eleve strapabíró, ha jó minőségűt választunk, több évtizedes használat után sem kopik, repedezik, fakul vagy sötétedik. A választott padló- és falburkolat tartóssága azonban a burkolás során használt anyagoktól (ragasztótól, fugától) és a vízszigeteléstől is nagyban függ. Ezért burkolás előtt különösen figyelemre méltó jelentőségű a víz elleni védekezés, amelynek segítségével a helyiségbe szánt, gyönyörű csempe igazán hosszú élettartamú lehet.

Számos kedvező tulajdonságának, többek között a magas kopás- illetve vegyszerállóságának, a remek terhelhetőségének és könnyű tisztíthatóságának köszönhetően a hidegburkolat egy méltán közkedvelt választás bel- és kültéren egyaránt, a fürdőszoba, nappali, konyha vagy terasz burkolására is. A megfelelő fal- és padlóburkolat kiválasztása után viszont ugyancsak nagyon fontos a megfelelő vízszigetelés kivitelezése.

A vízzel szembeni védekezésre mindenképp érdemes figyelmet fordítanunk, különben komoly káraink keletkezhetnek. A nagy vízterhelésű helyiségekben a víz a falba és padlóba jutva penészesedéshez, a burkolat réseibe kerülve pedig repedésekhez vezethet. A kellemetlen és dühítő, esetleges károknak elejét vehetjük, amennyiben lakásunk aljzatainak, falainak a szigeteléséről is gondoskodunk.

A vizes helyiségek burkolása során a nedvesség okozta károkra úgy tudunk ügyelni, ha a csempe alatt jó teljesítményű vízszigetelő réteget képezünk. Profi burkolás esetén a nedvességnek kitett terekben a penész és a repedezettség ezáltal könnyedén elkerülhetővé válik. A megelőzésben alapvető segítséget a hidegburkolat alatti vízszigetelő anyagok nyújtanak.

A kenhető vízszigetelés széleskörű választéka a rendelkezésünkre áll, hogy lakásunkban penésztől és repedésektől mentes felületeknek örvendhessünk. Szigetelés választásakor lényeges kérdés, hogy milyen igénybevétellel kell számolni. Ajánlott szakértőtől érdeklődnünk, hogy jó döntést hozhassunk. A CsempePiramisnál rögtön a kezdetektől teljeskörű tanácsadással szolgálunk. Érdemes tehát már a tervezett burkolás előtt javaslatot kérned, így későbbi bosszúságaid sem adódhatnak.

Kérj szakértőinktől tanácsot, hová milyen vízszigetelést célszerű választanod!

CsempePiramis – Időtlen Harmónia