Járólap és csempe a márvány luxusának érzetével

Járólap és csempe a márvány luxusának érzetével

A márvány már évszázadok óta kedvelt és használatos anyag, napjainkban pedig számos mintában és színváltozatban kapható. Elegáns megjelenésének köszönhetően gyakran találkozunk a márvánnyal, leginkább előkelő hotelek előtereiben vagy mosdóiban. A márványt beszerezni meglehetősen nehézkes és igen költséges is. A burkolat kiválasztása az építkezés vagy felújítás fontos eleme, meghatározza a helyiségek hangulatát, tükrözi személyiségünket. A burkolatok között régóta hódít a hidegburkolat, azaz a járólap és csempe. A hidegburkolatok amellett, hogy rendkívül időtállóak, minőség és divat szempontjából is versenyképesek, kiélhetjük velük kreativitásunkat.

Erre kínálnak lehetőséget a különböző színek, erezetek és méretek.  Jó hírünk van azok számára, akik mostanáig mellőzni kényszerültek a márvány adta luxus érzetét, mert nem tudtak vagy nem akartak valódi márványlapot vásárolni az otthonukba. Az innovatív technológiáknak, valamint a gyors technológiai fejlődésnek köszönhetjük, hogy a járólap- és csempegyártók is kihasználták a lehetőséget, hiszen tökéletesen képesek imitálni a márvány hatását járólap- és csempeburkolataikon. A márvány hatását keltő csempe és járólap legfőbb előnye az igazi márvánnyal szemben, hogy könnyebben hozzáférhető és dolgozni is lényegesen könnyebb vele.

A márványhatású lapok (greslapok) ötvözik a márvány összes pozitív tulajdonságát: ellenállóak, strapabíróak és nem utolsó sorban időtállóak. A márványmintás lapok – a valódi márvánnyal szemben – nem képeznek hideg járófelületet, ugyanis padlófűtés fölé is nyugodtan burkolhatóak. Számos gyártónál találkozhatunk nagyméretű lapokkal, hiszen a hatalmas felületeket így könnyebb homogén felületekké alakítani. A burkolási segédanyagoknak (ragasztó, fuga) is nagy szerepe van. Kevesen gondolnak arra, hogy a megfelelő fuga kiválasztása dekorációs elemként is szolgál.  A márvány mintázatú felület pedig amellett, hogy rendkívül elegáns, térbeli funkciót is betölt. A márványmintás burkolatok gazdagságot, luxust sugároznak, mégis letisztultak és ízlésesek.

A márványmintás, illetve a márványhatású csempe hatalmas sláger, főleg a fehér alapon fekete erezetű vagy a majdnem teljesen fehér textúra a legkedveltebb. Ezek a változatok rendkívül jól kombinálhatóak a napjainkban annyira divatos sötét tónusú bútorokkal és a krómozott kiegészítőkkel. A gyártók kínálata lefedi a különböző felületek burkolatigényét, hiszen akár pultra vagy falra is burkolható, vékonyított csempék is megtalálhatóak repertoárjukban. A hidegburkolatok sokoldalúsága, látványa és tartóssága remek alternatívát nyújt nemcsak a beltéri, de a kültéri teraszok, erkélyek és lépcsők burkolására is. Csempe és járólap választásakor rengeteg élethű minta, matt vagy fényes felület, továbbá számos méret közül válogathatunk kedvünkre.